joi, 22 noiembrie 2007


Chestie total inutila.
(campania anti-trend)

Respectand normele vietii cotidiene voi continua sa scriu despre chestii neinteresante, care nu ajuta pe nimeni cu nimic. Daca te astepti sa citesti ceva revolutionar, care va infrumusea realitatea si viata, du0te dracului. Obisnuieste-te cu ideea ca nimanui nu-i place de maica Tereza. Tara si institutiile ne vor idioti. Chiar si alti oameni vor sa stie ca suntem handicapati. Incepem cu mass media. Dar sa lasam deoparte lucrurile urate. Ne gandim la frumuseata vietii. La bucuria de a edita fotografii in Photoshop, vezi doamne ca sa para mai intereasnte. Motivul real al editarii fotografiilor este acela ca cei care le fac se simt frustrati de calitatea de cacat a fotografiei. Toti vrems a fim originali de aliniem unui anumit stereotip. Asa putem spune ca o armata este originala. Dar simetrica. Probabil ca in ziua de azi, original este cel ce se aliniaza mai multor stereotipuri, simultan, creindu-si propriul stereotip, la care, vor adera la randul lor altii. Asta e fenomenul de trendsetting. Un trendsetter e un fel de..pula mea..un ratat in principiu. 1. Pentru ca nu e nici macar in stare sa se alinieze unui trend gata existent. 2. pentru ca nu intentioneaza niciodata sa faca asa ceva. Trendul este ceva foarte relativ. Este ceva ce mai multi oameni fac simultan din dornta de a fi mai tari decat cel de langa ei. Accidentele vestimentare, corporale [adica freze cretine, ciudat colorate, maini amputate cu lama de ras, eye patch peste ochiul care priveste sasiu si tot asa].
Trendul se manifesta invers proportional cu IQ-ul. Un simplu care are impresia ca sexul oral inseamna sa vorbesti cu "gagica" despre sex la telefon mereu va fi primul in competitia pentru Mindless-trend award.
De notat, ca un trend nu este un stereotip. Trendul este cuprins in stereotip, insa nu il putem confuda. Poti fi stereotipic, fara sa fii trendy. Dar invers nu se poate. Multi pretind ca ei nu sunt stereotipici. Dar, cu putin efort depus pentru studiul personajului, il vom putea incadra intr-un stereotip. Toate bune si frumoase. Acum depinde in ce masura vrem sa fim stereotipici sau nu. Pornind de la premisa ca asta nu poate fi evitat, putem evita in schimb penibilul.
JOIN THE ANTI-TREND CAMPAIGN!

Un comentariu:

muffin spunea...

ce text incurcat